Categorie Master ANPM > Programe, Proiecte, Relatii internationale

tipareste trimite pe mail

 Programul Operational Sectorial (POS) Mediu

Detalii

Autor: APM Bucureşti,
Adăugat: 2010-10-12 15:03:26
Ultima actualizare: 2010-10-12 15:14:43

Taguri

POS,

PROGRAMUL OPERATIONAL SECTORIAL (POS) MEDIU

Ce reprezinta ?

 

POS Mediueste strins corelat cu obiectivele nationale strategice prevazute in Planul National de Dezvoltare (PND) si Cadrul National Strategic de Referinta (CNSR), care se bazeaza pe principiile si practicile dezvoltate la nivelul Uniunii Europene.

 

POS Mediueste astfel conceput incat sa reprezinte un catalizator pentru o economie mai competitiva, un mediu mai bun si o dezvoltare regionala mai echilibrata.

 

POS Mediucontinua programele de dezvoltare ale infrastructurii de mediu si ia in considerare programele de dezvoltare initiate in cadrul asistentei de preaderare (Phare şi ISPA).

 

POS Mediuse bazeaza pe obiectivele si prioritatile politicilor de mediu ale

Uniunii Europene, reflectand atat obligatiile internationale ale României cat si interesele specifice nationale.

 

Obiectivul global al POS Mediuil constituie protectia si imbunatatirea calitatii mediului si a standardelor de viata in România prin reducerea decalajului existent intre Uniunea Europeana si România cu privire la

infrastructura de mediu,  atat din punct de vedere cantitativ şi calitativ. Aceasta ar trebui sa se concretizeze in servicii publice eficiente, cu luarea in considerare a principiului dezvoltarii durabile si a principiului “poluatorul plateste”.

 

POS Mediu mai 2006


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.