Categorie Master ANPM > Birou de presa

tipareste trimite pe mail

 Diseminare activitati Proiect Platforma Smart Cities

Detalii

Autor: ARPM Bucureşti,
Adăugat: 2013-01-15 10:58:51
Ultima actualizare: 2013-01-15 10:59:54


Despre Platforma Smart Cities

Platforma se axeaza pe identificarea nevoilor reale ale oraselor, colectand apoi inovatii tehnologice promitatoare care sa se adreseze acestor nevoi. Este o platforma cu o abordare de tip „bottom-up”, menita sa dezvolte abordari tehnologice integrate si sa realizeze Foaia de parcurs privind tehnologiile pentru Comisia Europeana, pe baza nevoilor identificate.

Platforma Smart Cities este esentiala in ceea ce priveste promovarea inovatiei. Are ca obiectiv accelerarea dezvoltarii si implementarea unei pieti a eficientei energetice si de aplicatii tehnologice cu eliberare redusa de carbon in mediul urban. Platforma sprijina  Uniunea Europeana in indeplinirea obiectivului de reducere a gazelor cu efect de sera cu 20% pana in 2020 si este parte integranta a pilonului tehnologic Clima si Energie al UE (“EU 2020”), denumit Planul Strategic privindTehnologiile Energetice (SET-Plan). 

Accentul se pune pe integrarea tehnologiei in domenii ca energia, transportul si ITC, reprezentand o provocare cheie pentru toate tehnologiile incluse in Planul SET, si in particular pe tehnologiile Smart Cities.

Pentru atingerea acestui obiectiv, Platforma include in acest moment cinci grupuri de lucru: trei Grupuri de Lucru tematice (tehnice - retele de furnizare a energiei, eficienta energetica in cladiri, mobilitate si transport) si doua Grupuri de Lucru orizontale (finante si foaia de parcurs). 

Platforma joaca de asemenea un rol important in schimbul de informatii, fiind un loc in care dezvoltatorii de tehnologii isi pot prezenta solutiile pentru orase si in care orasele la randul lor pot gasi informatii cu privire la expertiza si solutiile financiare disponibile pentru implementarea acestor solutii.


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.